6. Delphi forum

Dodik u Ateni: Grčka podržava izglede BiH za pridruživanje EU

Dodik će sudjelovati danas i sutra na 6. Delphi ekonomskom forumu u Ateni tijekom kojeg imati i niz bilateralnih susreta na marginama.
Vijesti / Politika | 13. 05. 2021. u 16:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčka predsjednica Katerina Sakellaropoulou izrazila je tijekom sastanka s predsjedavajućim i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom snažnu podršku Grčke izgledima za pridruživanje BiH Europskoj uniji.

"Tijekom mog sastanka s Dodikom naglasila sam da Grčka snažno podržava izglede za pridruživanje njegove zemlje EU, kao i zapadnog Balkana generalno", napisala je predsjednica na Twitteru.

Ovim sastankom Dodik je počeo radnu posjetu Grčkoj, a potom je predviđen sastanak i s predsjednikom grčkog parlamenta Konstantinosom Tasulasom.

U popodnevnim satima predviđeni su sastanci i s ministrom vanjskih poslova Nikosom Dendijasom i premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom, priopćeno je iz Ureda srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Dodik će sudjelovati danas i sutra na 6. Delphi ekonomskom forumu u Ateni tijekom kojeg imati i niz bilateralnih susreta na marginama.

Ekonomski forum, pod pokroviteljstvom grčke predsjednice, tradicionalno se održava u gradu Delphi, ali ove godine zbog pandemije održava se u Ateni.

Prošle godine forum nije održan zbog pandemije virusa korona.

Kopirati
Drag cursor here to close