Nešto se događa?

Dodik tražio instrukcije iz Moskve

Održan je telefonski razgovor ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2022. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko veleposlanstvo u BiH objavilo je da su danas telefonski razgovarali ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorad Dodik.

Na svom Facebook profilu, istaknuli su sljedeće:

''Dana 28. veljače na inicijativu bosanskohercegovačke strane održan je telefonski razgovor Ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Miloradom Dodikom''.

''Obavljena je razmjena mišljenja o implementaciji dogovora nastalih nakon sastanka Predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina i Milorada Dodika u Moskvi u prosincu 2021. godine''.

''Zacrtani su koraci za intenziviranje napora u tom pravcu''.

''Ponovo je potvrđena zajednička opredijeljenost za striktno poštovanje Daytonskog sporazuma o Bosni i Hercegovini, suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Vijeća sigurnosti UN-a preinače kako bi odgovarali EU i NATO-u i na štetu naroda Republike Srpske''.

''Detaljna razjašnjenja ruske strane u vezi sa situacijom oko Ukrajine, razlozima relevantnih odluka koje je donijelo rukovodstvo naše zemlje primljena su sa razumijevanjem, piše u službenoj obavijesti veleposlanstva Rusije u Sarajevu''.

Podsjetimo, BiH i Srbija su jedini na teritoriji zapadnog Balkana koji još nisu donijeli konkretne mjere po pitanju ukrajinske krize.

Europska unija je sve češće počela spominjati Bosnu i Hercegovinu, te su kazali kako što prije moramo ''izabrati stranu''.

Također, podsjećamo, prvi dan ruske invazije, četiri satnije sa oko 500 pripadnika pričuvnih snaga EUFOR-a koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine su, predostrožnosti radi, raspoređene u zemlji, kao pojačanje postojećim snagama, a kako bi učinkovitije podržali BiH pri održavanju sigurnog i stabilnog ozračja, priopćeno je iz EUFOR-a.

Kopirati
Drag cursor here to close