Ah taj Zagreb

Dodik smiruje Komšića i Džaferovića - nije u Zagreb otišao klevetati

Došao upoznati sugovornike s "našim viđenjem stvari koje se u BiH ne kreću na dobar način, kao i da nakon 25 godina od Daytonskog sporazuma postoji dosta problema".
Vijesti / Politika | 16. 09. 2020. u 17:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je za izgradnju prijateljskih i dobrih odnosa sa zemljama u okruženju.

Dodik je rekao za RTRS, uoči sastanka u Zagrebu s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejem Plenkovićem, da će upoznati sugovornike s "našim viđenjem stvari koje se u BiH ne kreću na dobar način, kao i da nakon 25 godina od Daytonskog sporazuma postoji dosta problema".

"Pokušava se odustati od principa ravnopravnosti i konstitutivanosti naroda, što se najviše vidi na poziciji Hrvata u BiH. To se vidi po tome da je moguće da Bošnjaci svojim glasovima izaberu Hrvata kojeg hoće", rekao je Dodik.

On kaže da nitko nije dovodio u pitanje kada su bošnjački i hrvatski članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik DŽaferović odlazili u posjete nekim zemljama.

"Nisam ovdje došao klevetati Džaferovića, Komšića, ni bilo koga", rekao je Dodik.

On je naveo da Komšić nije progovorio nijednu riječ u zaštitu hrvatskih nacionalnog interesa, već uvijek samo brani bošnjačke nacionalne interese.

"Nemam ništa protiv da oni dođu u Hrvatsku, Srbiju ili bilo gdje", rekao je Dodik, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close