Susret u Beogradu

Dodik se požalio Putinu: U BiH se stalno nešto uvjetuje

Dodik je prenio Putinu da je Srpska provela izborne rezultate i prva u BiH formirala vlast, te dodao da u procesu formiranja organa u BiH ima zastoja, kao što je, kako kaže, uobičajeno u BiH.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2019. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / SRNA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i prazgovarali su u Beogradu s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je naglasio da Republika Srpska želi da sudjeluje u plinovodu "Turski tok".

Dodik je rekao da Srpska u skladu s tim priprema projektnu dokumentaciju jer je za nju to vrlo važno.

On je rekao da Srpska s ruskim kompanijama radi termoelektrane u Srpskoj, što je, također, ocijenio kao veoma važno.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH istakao je da Srpska želi da ojača suradnju s Ruskom Federacijom u području obrazovanja, prenose banjalučke Nezavisne novine.

"Veoma važno je reći da sam ja ovdje kao srpski član Predsjedništva BiH, ali moj primarni interes je Republika Srpska. Smatram svojom obavezom i dužnošću da primarno afirmiram interese Srpske", rekao je Dodik.

Dodik je prenio Putinu da je Srpska provela izborne rezultate i prva u BiH formirala vlast, te dodao da u procesu formiranja organa u BiH ima zastoja, kao što je, kako kaže, uobičajeno u BiH.

"BiH uvjetuje formiranje institucija putem ka NATO-u, što mi, naravno, odbijamo, tako da će taj proces trajati dugo", rekao je Dodik ruskom predsjedniku.

Predsjednica Srpske poručila je da Srpska s Rusijom ima mnogo zajedničkih projekata i da je važno zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti suradnju.

"Imamo mnogo zajedničkih projekata. Važno je zadržati dobar nivo razumijevanja i širiti suradnju", rekla je Cvijanović pred sastanak s Putinom.

Putin je, kako pišu Nezavisne novine još jučer, u intervjuu uoči posjete Srbiji, naveo da je suradnja s Republikom Srpskom u okviru Dejtonske BiH, na obostranu korist i da će insistirati na realizaciji projekata u oblasti infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close