Prijetnje

Dodik (se) ponavlja: Srpska blizu odluke o samostalnosti

Dodik je istaknuo da će, kada je riječ o pozivima za raspoređivanjem dodatnih vojnih snaga, BiH egzistirati kao mirovni projekat…
Vijesti / Politika | 19. 04. 2023. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da, ako BiH hoće da opstane, mora se prestati s praksom intervencionizma koji ne može biti osnova njenog funkcioniranja.

Dodik je istaknuo da je prije svih govorio da je BiH protektorat u kojoj se stranci godinama neovlašteno miješaju u unutarnje političke procese.

Čaršijske igre

Odgovarajući na pitanje o izostanku dogovora o novoj Vladi FBiH i pozivanju na reakciju Christiana Schmidta, Dodik je istaknuo da izostanak dogovora ne utječe na procese u Srpskoj.

"Naša Vlada funkcionira već pet-šest mjeseci, od izbora. Radimo svoj posao, ne bavimo se tim sitnim čaršijskim ili kuloarskim igrama", rekao je Dodik novinarima u Slatini kod Laktaša.

Dodao je kako je potrebna efikasna Vlada u Federaciji, kao i suradnja po svim pitanjima, ali dodao da pitanje miješanja stranaca u taj proces treba postaviti onima koji to traže.

Dodik je istaknuo da će, kada je riječ o pozivima za raspoređivanjem dodatnih vojnih snaga, BiH egzistirati kao mirovni projekat jer u suprotnom neće opstati.

Nemamo razloga...

"Na silu je nitko neće zadržati. Ona i živi zato što je mirovni projekt, a ne projekt NATO-a. Mogu oni da dovedu koliko hoće ljudi ovdje. Mi pozivamo da se vrati na Ustav, da se vrati Daytonska struktura. Da se ne otvaraju pitanja kao što je imovina što je ranije riješeno. Ako to otvarate, mi nemamo razloga biti u BiH", naglasio je Dodik.

On je rekao da Srpska ima potencijal da iskaže svoje nezadovoljstvo i da prijetnje neće uroditi plodom, te dodao da je Srpska blizu odluke o samostalnosti.

Predsjednik Srpske je naglasio da o tome ne može odlučivati Ustavni sud u kojem sjede bivši visoki dužnosnici SDA i koji donose odluke s ciljem centralizacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close