Prozvao Bakira

Dodik: SDA je uvela mafiju u obavještajni sektor

"Prilikom formiranja vlasti na nivou Bosne i Hercegovine bilo nam je važno da se taj pritisak na Republiku Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili", objavio je Dodik.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2023. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istaknuo je u srijedu da je "Stranka demokratske akcije (SDA) uvela mafiju u obavještajni sektor koja je trebalo da im, prije svega, služi za obračun s Republikom Srpskom."

"Prilikom formiranja vlasti na nivou Bosne i Hercegovine bilo nam je važno da se taj pritisak na Republiku Srpsku skloni, a to je bilo moguće jedino ako izbacite SDA. To smo i uradili", objavio je Dodik na Twitteru dio iz intervjua za RTRS.

On je rekao da je čelnik SDA Bakir Izetbegović "običan prevarant i lažljivac na dnevnom nivou".

"I jučer ponovo slušam SDA, koja ponovo laže i petlja u vezi s izdvajanjem sredstava za kupovinu prostora za UNO u Banja Luci, a u suštini 'Trojka' sada čisti njihove laži. Prije oko 10 godina sa SDA i Izetbegovićem dogovoreno je da se za potrebe UNO prave regionalni centri u Mostaru i Sarajevu, a da se u Banja Luci pravi centrala UNO i regionalni centar. Za taj posao tada je odobreno 56 milijuna KM. Dio tog novca, 20 milijuna KM, oni su potrošili za izgradnju nekog graničnog prijelaza i nikad ga nisu vratili na stavku da se u Banja Luci to završi. Kad je trebalo o tome odlučivati, onda su prihvatili hajku koju je ovdje napravila opozicija", naveo je Dodik.

On je naveo da su u Mostaru i Sarajevu izgradili i isplatili te regionalne centre, a osporava se samo Banja Luka.

"Sada SDA napada 'Trojku', koja pokušava da to riješi", istaknuo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close