Tko mora otići

Dodik: Schmidt kolonijalni upravnik  

Treba li u budućnosti računati na Dodika, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH, reći će birači u Republici Srpskoj.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2022. u 13:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema tih prijetnji, sankcija i kazni koje mogu zamagliti činjenicu da je Christian Schmidt nelegalno u BiH i da se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

"Čiji je on visoki predstavnik i kome, to on najbolje zna. Nama nije i to ne što bi mi htjeli tako ili ne, već zato što Schmidt u BiH nije došao onako kako je predviđeno Aneksom 10 Daytonskog mirovnog sporazuma. To mu očito ne smeta da se miješa u unutarnja pitanja BiH, da sudi, presuđuje i prijeti", rekao je Dodik za Srnu upitan za komentar nakon što je Schmidt izjavio kako se mora raditi na tome da se budućnost BiH odvija bez srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Treba li u budućnosti računati na Dodika, istaknuo je srpski član Predsjedništva BiH, reći će birači u Republici Srpskoj.

"Ali da na Schmidta mi, legalno izabrani političari u ime Republike Srpske, ne računamo ni u sadašnjosti već smo rekli. Točno je da ga spominjem, ali ne kao građanina Schmidta, već kao kolonijalnog upravnika koji se nije izborio ni da dođe u BiH kako su to činili visoki predstavnici od 1995. godine", naglasio je Dodik.

Rekao je kako treba samo zamisliti situaciju da netko iz BiH ode u Njemačku i počne se predstavljati kao njemački kancelar.

"Svi znamo kako bi to završilo", zaključio je Dodik.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close