Sazvao veleposlanike

Dodik zatražio sastanak sa strancima

Rečeno je kako je Dodik pozvao na sastanak sve veleposlanike Europske unije, a ne samo Quinte, kako su to ranije objavili pojedini mediji.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2021. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak koji će u četvrtak rukovodstvo bh. entiteta Republika Srpska, kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imati u Istočnom Sarajevu, tražio je sam čelnik SNSD-a.

Za N1 je rečeno kako je Dodik pozvao na sastanak sve veleposlanike Europske unije, a ne samo Quinte, kako su to ranije objavili pojedini mediji. U ovom trenutku nije poznato, tko će odazvati ovom pozivu.

Podsjetimo, sastanku će prisustvovati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović.

Pretpostavka je da će glavna tema biti deblokada institucija BiH kroz bojkot glasanja na sjednicama Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH i Parlamenta BiH, ali i najave o povlačenju suglasnosti za VSTV i OSBiH.

Neslužbeno, sastanak će se održati u zgradi administrativnog centra Republike Srpske, s početkom u 13:00 sati. Novinarima i snimateljima prisustvo neće biti dozovljeno.

Kopirati
Drag cursor here to close