'Nije anarhija'

Dodik: Protjerati SIPA-u iz RS-a

''SIPA-i zabraniti djelovanje na prostoru RS i dati joj rok da je napusti. Ako se to ne dogodi, onda ćemo primjerenim mjerama to učiniti. Ovo ništa nije anarhično, radikalno
Vijesti / Politika | 12. 10. 2021. u 18:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najavio je danas na konferenciji za medije da će "protjerati Agenciju za istrage i zaštitu (SIPA)" iz Republike Srpske, a važno je istaknuti i to da se na njenom čelu nalazi kadar SNSD-a Darko Ćulum, piše N1.

''Nakon toga i u okviru tog programa, mi ćemo proglasiti nevažećim zakone o Sudu i Tužiteljstvu na prostoru RS, odbacit ćemo i zabraniti njihove aktivnosti na ovom području. To ćemo raditi sa SIPA-om, s Obavještajnom službom'', kazao je Dodik.

Dalje je istaknuo da će Obavještajnu službu formirati odmah nakon što provedu gore spomenute odluke.

''SIPA-i zabraniti djelovanje na prostoru RS i dati joj rok da je napusti. Ako se to ne dogodi, onda ćemo primjerenim mjerama to učiniti. Ovo ništa nije anarhično, radikalno niti se ovime želi destabilizirati situacija. Ovo je samo jačanje Ustava i Daytonske pozicije RS'', poručio je Dodik.

Podsjetimo da je Darko Ćulum (SNSD) imenovan za direktora SIPA-e u srpnju prošle godine, međutim, Dodik ni u jednom trenutku nije spomenuo taj podatak na današnjoj konferenciji kada je žustro najavio protjerivanje ove agencije iz RS.

Dodik je na današnjoj konferenciji za medije najavio i to da će SNSD promovirati program samostalnosti RS u okviru BiH te je nastavio s retorikom koja je uznemirila javnost u cijeloj našoj državi.

Naime, poručio je da nema nazad te da se neće povući pred prijetnjama i sankcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close