Usprkos odlukama

Dodik protiv Schmidta: Zakon o nepokretnoj imovini stupa na snagu

Dodik je naglasio da to neće i ne može zaustaviti nikakva odluka pojedinca, pogotovo Christiana Schmidta, naveo je Dodik.
Vijesti / Politika | 13. 04. 2022. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je kako će Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcioniranje javne vlasti u četvrtak stupiti na snagu i da je obaveza svih organa u RS da postupaju u skladu sa tim.

''Naš 'Službeni glasnik' će to objaviti. On stupa na snagu'', rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da to neće i ne može zaustaviti nikakva odluka pojedinca, pogotovo Christiana Schmidta, naveo je Dodik.

''Oni će pokušati da to guraju putem Tužiteljstva BiH, ali dobro, očekujemo, nije ovo laka borba. Ja nisam došao ovdje da se lagodno provodim, kao što to neko iz opozicije čini i radi'', izjavio je Dodik za RTRS.

Prema njegovim riječima, ''sankcije Velike Britanije i pokušaj Schmidta da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini Srpske su u koordinaciji pritiska na Republiku Srpsku''.

Na učestale optužbe kako Republika Srpska krši Daytonski mirovni sporazum, Dodik je rekao da ''iole dobrim poznavateljima prilika u BiH to izgleda smiješno''.

Dodik je istaknuo da to što su uradili Britanci uvodeći sankcije, a što će očigledno učiniti i Nijemci krajem sedmice, Nizozemci i neki drugi iz EU ''samo su pokušaji održavanja fronta za BiH, kako ga oni vide, a to je unitarizacija BiH''.

''Mi to ne prihvaćamo, to nije Ustav i to nije Daytonski sporazum'', naveo je Dodik, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close