Deklaracija

Dodik priprema pametniji odgovor SDA

Milorad Dodik je rekao kako je "jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA",
Vijesti / Politika | 17. 09. 2019. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SNSD u srijedu održati sastanak Glavnog odbora stranke da bi se pripremio "kvalitetan odgovor" na Deklaraciju SDA.

"Suština odgovora koji ćemo predložiti Narodnoj skupštini Republike Srpske, koju ćemo na bazi toga i zakazati, bit će upravo afirmacija stavova i mjera koje ćemo predočiti Glavnom odboru", rekao je za RTS Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ocijenio je kako je "jednako opasno nepravno postupanje visokog predstavnika, kao i stavovi SDA", prenijela je Srna.

Navodeći da su se svi iz međunarodne zajednice "povukli i nešto čekaju", Dodik je rekao kako je očigledno da bi se sva oštrica međunarodne zajednice svalila na bh. entitet Republika Srpska ukoliko bi ona sada izašla s čvrstim stavom.

"U tom pogledu ćemo biti malo pametniji, nego ranije... Imamo koncipiran odgovor koji je veoma jasan", istakao je Dodik.

Naime, Kongres SDA usvojio je Programsku deklaraciju u kojoj se navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definirana kao demokratska, regionalizirana, pravna i socijalna država pod nazivom "Republika BiH", s tri razine vlasti - državnim, regionalnim i lokalnim.

Kopirati
Drag cursor here to close