Izbori

Dodik poziva na bojkot

"Predložit ćemo koalicijskim partnerima da pozovemo i opoziciju iz RS da ne sudjeluju na izborima", kazao je Milorad Dodik.
Vijesti / Politika | 16. 05. 2024. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je u četvrtak da ta vladajuća stranka u Republici Srpskoj predlaže koalicijskim partnerima da ne sudjeluju na Lokalnim izborima po Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

"Mi ne možemo prihvatiti nametnut Izborni zakon BiH. Predložit ćemo koalicijskim partnerima da pozovemo i opoziciju iz RS da ne sudjeluju na izborima. Vidjeli ste da su danas Bošnjaci u Vijeću naroda RS pokrenuli mehanizam vitalnog interesa na Izborni zakon RS. Cijenimo da će se uskoro to riješiti i da možemo organizirati lokalne izbore po našem zakonu", rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva SNSD, prenosi Federalna.

Dodao je da će uskoro u Beograd biti održan svesrpski sabor na kojem će, između ostalog, kako je naveo, biti određene opće mjere za predstavnike Srba.

U Banja Luci je počeo i sastanak koalicijskih partnera u RS-u – SNSD, SP, US i DEMOS u vezi s Lokalnim izborima u BiH, koji su zakazani za 6. listopad, prema novim pravilima koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt.

Kopirati
Drag cursor here to close