Član Predsjedništva BiH

Dodik: Pokrenut ću inicijativu da RS i Srbija kreiraju nacionalnu kartu za ''naše ljude''

Ocijenio je kako Srbi čuvaju nacionalni identitet, te da su ponosni i ''zagledani u RS i Srbiju''.
Vijesti / Politika | 31. 08. 2022. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je tijekom sastanka sa predstavnicima Srba u Rumunjskoj da će predložiti da bh. entitet Republika Srpska i Srbija kreiraju identifikacijsku nacionalnu kartu za sve "naše ljude" koji se identificiraju sa RS.

''Pokrenut ću inicijativu da Republika Srpska i Srbija kreiraju identifikacijsku nacionalnu kartu za sve naše ljude koji se identificiraju sa RS na bilo koji način'', napisao je Dodik na Twitteru i dodao da će to značiti stjecanje prava na obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, otvaranje firmi i objekata.

Važno je da srpska zajednica ima dobar položaj u Rumunjskoj, istaknuo je Dodik i obećao snaženje podrške i pomoći ''afirmiranju nacionalnog, kulturnog i vjerskog identiteta'', kao i ''očuvanju obrazovanja i srpskog jezika''.

Ocijenio je kako Srbi čuvaju nacionalni identitet, te da su ponosni i ''zagledani u RS i Srbiju''.

Sa predstavnicima Srba i predsjednikom Saveza Srba u Rumunjskoj i dužnosnikom u rumunjskom parlamentu Ognjenom Krstićem Dodik je razgovarao o položaju Srba u Rumunjskoj i aktualnoj situaciji u bh. entitetu.

Dodik je naveo da je dogovoreno da u RS budu organizirani Dani Srba iz Rumunjske.

''Riječi vladike budimskog Lukijana potvrđuju da je politika koju zastupam prihvaćena u srpskom narodu, gdje god se nalazio, i daju mi snage da se još snažnije borim za srpski nacionalni interes'', kazao je Dodik.

On je na Twitteru objavio i video zapis govora vladike Lukijana, koji je naveo da je ''Dodikov glas istovremeno glas mnogih Srba, ne samo iz RS, čiji glas iz ovog ili onog razloga ne smije da se čuje'', piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close