Ohrabrujuće riječi

Dodik podržao Temeljni ugovor: Politike podjela su prošlost

Dodik je na društvenim mrežama naveo da je SPC u CG doveden u ravnopravan položaj s drugim crkvama i vjerskim zajednicama u ovoj zemlji.
Vijesti / Politika | 03. 08. 2022. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i čelnik SNSD Milorad Dodik pozdravio je potpisivanje Temeljnog ugovora Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Dodik je na društvenim mrežama naveo da je SPC u CG doveden u ravnopravan položaj s drugim crkvama i vjerskim zajednicama u ovoj zemlji.

"Vjerujem da su politike podjela u Crnoj Gori ostale u prošlosti i da je pred Crnom Gorom put prosperiteta i napretka", napisao je Dodik.

Podsjećamo, ugovor su u srijedu ujutru potpisali premijer CG Dritan Abazović i patrijarh SPC Porfirije. Na fotografiji koju je na Telegramu objavio Abazović se vidi da su potpisivanju prisustvovali i ministar pravde Marko Kovač i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Porfirije je u Podgoricu prethodno stigao bez ikakve ranije najave. Dio medija je ranije najavio da će potpisivanje biti 3. kolovoza, ali je to tada demantirao predsjednik Vlade Dritan Abazović.
"Termin potpisivanja ne znam, ali mislim da se taj proces treba dovesti do kraja. Treći kolovoz kao datum potpisivanja po meni je dezinformacija jer datum još nije preciziran", kazao je Abazović u nedjelju.
Kopirati
Drag cursor here to close