Burno u Predsjedništvu

Dodik pisao Trumpu: BiH nema Dan državnosti

Dodik, koji je inače na crnoj listi SAD, novinarima u Istočnom Sarajevu je naglasio da je ovo početak dobre suradnje između njega i Trumpa.
Vijesti / Politika | 23. 11. 2018. u 20:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U obraćanju novinarima u Istočnom Sarajevu Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, potvrdio je da je dobio čestitku predsjednika SAD Donalda Trumpa povodom Dana državnosti BiH.

Dodik je naglasio da je poslao pismo Trumpu, u kojem je jasno naveo da to nije njegov dan i da Trump s njim ne može pričati o NATO integracijama BiH.

''Dobio sam danas od predsjednika SAD čestitku u kojoj mi čestita Dan državnosti BiH. Napisao sam mu da to nije moj Dan državnosti i da Srbi i RS nisu pristali na to. Obavijestio sam ga da možemo pričati o EU integracijama, ali da ne možemo o NATO-u'', rekao je Dodik.

Podsjećamo, Trump je u pismu novoizabranim članovima Predsjedništva BiH naglasio da će Amerika nastaviti podržavati težnje BiH ka euroatlantskim institucijama, uključujući članstvo u NATO-u i Europskoj uniji.

Dodik, koji je inače na crnoj listi SAD, novinarima u Istočnom Sarajevu je naglasio da je ovo početak dobre suradnje između njega i Trumpa.

''Iako se ne slažem s pismom koje sam dobio od Trumpa, smatram da je ovo početak dobre komunikacije između nas'', rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close