Ide u Bruxelles

Dodik: Ovdje je situacija stabilna i mirna

''U Bruxellesu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsjednika političkih stranaka''.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2022. u 17:14 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da međunarodna zajednica unosi ozbiljan nered u BiH i da ne može riješiti mnoge stvari, pa da, kako ističe, onda poziva političare iz BiH u Bruxelles. Poručio je i da neće prihvatiti zajedničku izjavu u Bruxellesu ukoliko se u njoj bude nalazila osuda ruske agresije na Ukrajinu.

''U Bruxellesu predlažu neke deklaracije, rezolucije, a iz BiH je pozvano 16 predsjednika političkih stranaka. Zamislite, izabrani po kriterijima da su predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, koja nije parlament već zbir parlamenata kao što je Parlamentarna skupština Vijeća Europe. To je ista priča'', rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

Dalje je naglasio da ''oni uporno žele napraviti čudo oko tog parlamenta''.

''Lijepo ću im to reći u nedjelju u Bruxellesu. Traže da se mnoge stvari istaknu u rezoluciji, a jedna od njih je da, eto mi osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Vjerujem da postoji konsenzus među nama iz Republike Srpske i da ćemo reći da osuđujemo rat, a ne da kvalificiramo što je agresija, a što ne'', rekao je Dodik.

On je naveo da će putovati u Bruxelles, ali da ne zna što je ideja organizatora kada je riječ o susretu.

''Oni nas ne žele pustiti da sami pokušamo nešto dogovoriti. Na kraju krajeva, ovdje je situacija stabilna i mirna'', poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close