Trbuhozborci

Dodik: Odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti

Dodik je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.
Vijesti / Politika | 04. 07. 2020. u 14:58 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bi poručio je da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome "odlučujemo mi u Republici Srpskoj".

Na pitanje da prokomentira izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutarnje stvari BiH i "ne poštuje odluke njenih institucija" kada je riječ o tome treba li BiH ući u NATO, on je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.

''Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa Republikom Srpskom", naglasio je Dodik.

On je istaknuo da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske.

''Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim veleposlanstvima u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra sigurnosti zarad veleposlanika Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Vijeće za provođenje mira, izmiljeno tijelo, nego parlament BiH, biran na izborima", utvrdio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close