Nema sloge u Predsjedništvu

Dodik odgovorio Komšiću: Ako misli da BiH može u NATO bez RS, neka proba odmah

''Ako je to točno i ako Bosna i Hercegovina može bez stava Republike Srpske u NATO, neka proba odmah", istaknuo je Dodik upitan da prokomentira i Komšićevu izjavu da je Bosna i Hercegovina aktivirala akcijski plan za članstvo u NATO-u.
Vijesti / Politika | 14. 06. 2021. u 22:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcija Željka Komšića na deklaraciju NATO-a u potvrđuje da on "nije dorastao ni manjim izazovima od ovih pred kojima se nalazi, te da je u nedostatku vlastite politike uvijek vodio tuđu i varajući prolazio na izborima".

Na pitanje da komentira izjavu Komšića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Dodik je odgovorio da je u deklaraciji implicitno potvrđena konstitutivnost naroda jer Daytonski mirovni sporazum, na koji se poziva NATO i Ustav Bosne i Hercegovine, kao njegov sastavni dio sadrži upravo odredbu o konstitutivnost naroda.

"Što se tiče Komšićevih fantazija u vezi sa Programom reformi i konstantnog zavaravanja javnosti u Bosni i Hercegovini kako je nešto učinjeno u pogledu eventualnog članstva u NATO, imam samo jedno da poručim - ako je to točno i ako Bosna i Hercegovina može bez stava Republike Srpske u NATO, neka proba odmah", istaknuo je Dodik upitan da prokomentira i Komšićevu izjavu da je Bosna i Hercegovina aktivirala akcijski plan za članstvo u NATO-u.

On je naglasio da će se tako najbolje suprotstaviti, kako je kazao, lažima koje Komšić i njemu slični proizvode, a proizvode ih da bi se ljudi bavili nepostojećim Nacionalnim godišnjim planom (ANP) umjesto na primjer kako Bošnjaci imaju dva, a Hrvati nijednog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close