Konferencija za medije

Dodik: Od 22. kolovoza ništa neće biti isto, spremni smo na borbu

"Poručujem svim da sam spreman na borbu. I na pravnu i na političku borbu".
Vijesti / Politika | 18. 08. 2023. u 18:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a na konferenciji za medije u petak je kazao kako da Bosni i Hercegovini ništa više neće biti isto od 22. kolovoza.

Kao ključno pitanje naveo je pitanje imovine.

"To je pitanje državnosti. Ako imate imovinu, imate državu. Imovina je pitanje koje neće biti riješeno onako kako oni to predviđaju, zato su i krenuli sa zakonima koji zabranjuju da se pobijaju Christiana Schmida odluke. To ćemo tek da vidimo. Schmidt je kazao kako loše tumačim Dayton. Ja ga ne tumačim, nego čitam", istaknuo je.

Između ostalog, Dodik se, kako piše N1, obrušio i na međunarodnu zajednicu.

"Poručujem svim da sam spreman na borbu. I na pravnu i na političku borbu. Ako hoće političku borbu do kraja – imat će je. A kraj neće biti na raspoloženje ovima iz Kruga 99 i razne sarajevske bolumente kojoj je važno da vidi sravnjenu RS. Schmidtovi zakoni će se morati staviti van snage. Ja to ne tražim u svom slučaju, ali sve buduće poslove koje budemo radili morat će biti uvjetovani tim pitanjem. Ako nema te odluke na nivou BiH da stranac ne može da nameće zakone u BiH, a oni to ne mogu da prihvate, imat će političku borbu", rekao je Dodik.

Video: Dodik: Ključno je pitanje imovine - spremni smo na pravnu i političku borbu

Onda je najavio sastanak s liderima vladajućih stranaka na državnoj razini. Isti dan je i sjednica Zastupničkog doma BiH.

"Tamo su točke dnevnog reda koje su bile ranije na dnevnom redu Parlamenta. Zakoni koji će se naći imat će našu podršku. Ali poslije te sjednice od 22. kolovoza sve će u BiH biti drugačije, ništa neće biti isto. Ukoliko neko u ovoj zemlji hoće da kaže da hoće živjeti bez pola zemlje, bez 33 posto političkog kapaciteta u odlukama, onda neka kažu. Ali će snositi posljedice, ne samo mi. Mi ne želimo da živimo u zemlji u kojoj odluke donosi stranac, koji nije imenovan, koji laže, petlja, koji se junači… Zamislite koje je njegovo spasenje bilo kada se pita sekretar Ujedinjenih nacija da li je relevantnom rezolucijom itko imenovan za visokog predstavnika on nema odgovor. Međutim, špekulanti onda dodaju jednu rečenicu za koju se on hvata", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close