Usprkos osporavanjima

Dodik: Očuvati Referendum kao veliko dostignuće za Srbe u Srpskoj

Vijesti / Politika | 02. 09. 2017. u 17:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je referendum veliko dostignuće za Srbe u Srpskoj zbog čega je potrebno da bude sačuvan usprkos svim osporavanjima.

"Republika Srpska ne smije izgubito volju, snagu za referendumom, koliko god ga pozicija pokušala razvaliti. To je veliko dostignuće za sve nas. Veliki glas o mnogim pitanjima", rekao je Dodik novinarima komentirajući najavu predsjednika NDP-a Dragana Čavića da sprema tužbu protiv svih koji su spriječili da u Službenom glasniku bude objavljena odluka o referendumu koju je 2015. godine donijela Narodna skupština Srpske.

Dodik je naveo da se opozicija samo zna ljutiti, te da nisu političari.

"Pogledajte koliki je fol bio kad su stali iza (Duška) Šnjegote, nisu ga ništa ni pitali. Njima nije bio važan Šnjegota, bilo im je važno da problematiziraju nešto", ocijenio je Dodik.

On je istaknuo da, ako je rečeno da se sa nečim pričeka, to je bilo zbog pritisaka i činjenice da bi Srpska bila izložena teškim posljedicama izolacije.

"Neka tuže", rekao je Dodik.

Naveo je da je predsjednik NDP-a Dragan Čavić izgubio kontakt sa realnošću, a pozvao ga je da odgovori zašto su on i vlast kojoj je bio na čelu zakopali sudbinu Srba prihvaćajući izvještaj komisije o broju stradalih u Srebrenici.

Prema njegovim riječima, time je postala osnova za presuđivanje mnogih Srba kojima se sudi pred raznim sudovima, ali i za stvaranje lošeg imidža Srpske, jer je riječ o lažnom broju koji se ne može dokazati.

Dodik je rekao da bi se Čavić time trebao baviti.

"A to da li je objavljen referendum, polako, neka se ne brine, bit će objavljene odluke o referendumu, bit će referenduma u Republici Srpskoj, jer Srpska se najbolje brani i stabilizira putem referenduma“, zaključio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close