Lokalni izbori

SDA proglasila pobjedu u Vogošći, SDP u Tuzli, SNSD u Bratuncu i Zvorniku

Dva sata nakon zatvaranja biračkih mjesta u šest gradova i općina na prijevremenim lokalnim izborima pobjede svojih kandidata proglasili su ...
Vijesti / Politika | 05. 02. 2023. u 21:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva sata nakon zatvaranja biračkih mjesta u šest gradova i općina na prijevremenim lokalnim izborima pobjede svojih kandidata proglasili su Stranka demokratske akcije u Vogošći te Socijaldemokratska partija u Tuzli.

Na osnovu preliminarnih rezultata glasanja iz SDA je za Klix.ba potvrđeno da je novi načelnik općine Vogošća njihov kandidat Migdad Hasanović.
 
Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

Za načelnika općine Vogošća kandidirani su bili Adnan Šerak (Ujedinjeni - NiP-NS-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije -SDA).

Socijaldemokratska partija BiH proglasila je pobjedu svog kandidata za gtradočalenika Tuzle - Zijada Lugavića.

U Tuzli su održani prijevremeni izbori za novog gradonačelnika, nakon što je Jasmin Imamović podnio ostavku na tu funkciju. Na njegov prijedlog za vršioca dužnosti je izabran Lugavić, koji je, kako tvrde iz SDP-a na ovim izborima dobio većinsku podršku birača.

Dodik objavio da su SNSD-ovi kandidati pobijedili u Bratuncu i Zvorniku

Savez nezavisnih socijaldemokrata također je proglasio pobjede svojih kandidata za gradonačelnika Zvornika i načelnika Bratunca, Bojana Ivanovića i Lazara Prodanovića, dok je PoMak proglasio pobjedu svog kandidata Elvedina Sedića za gradonačelnika Bihaća.

Prvi zvanični preliminarni rezultati koje će objaviti Centralna izborna komisija očekuju se do 22.30 sati.

Birači u Bratuncu danas su mogli glasovati na 32 redovna biračka mjesta tijekom održavanja prijevremenih izbora za gradonačelnike/načelnike u BiH, piše BHRT.

Građani su u Zvorniku mogli glasovati na 74 redovna biračka mjesta, a jedini kandidat bio je Bojan Ivanović iz SNSD-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik čestitao je Prodanoviću pobjedu za načelnika Bratunca i Bojanu Ivanoviću za gradonačelnika Zvornika ističući kako je ovo još jedna velika pobjeda SNSD-a.

Elvedin Sedić proglasio pobjedu u Bihaću

Kandidat Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu (PoMAK) Elvedin Sedić novi je gradonačelnik Bihaća, prema preliminarnim rezultatima prijevremenih izbora.

''Hvala svim ljudima koji su bili uz mene tokom ove kampanje, a naročito mojim sugrađanima i kolegama iz Pokreta za modernu i aktivnu Krajinu. Bišćanke i Bišćani i danas su potvrdili da itekako prepoznaju i podržavaju sve ono što smo radili proteklih šest godina. Mogu samo obećati da ću nastaviti tamo gdje je moj prethodnik i prijatelj Šuhret Fazlić stao. Vrijeme je da još jače i više radimo za dobrobit našeg grada'', poručio je Sedić nakon što je proglasio pobjedu.

Iza novog gradonačelnika Bihaća na prijevremenim izborima po broju glasova ostali su kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) Hamdija Abdić i Adnan Habibija iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Kopirati
Drag cursor here to close