Mi nemamo svojih problema?

Dodik o referendumu u Ukrajini: Tko pita Džaferovića

"Može on da govori što hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome''
Vijesti / Politika | 28. 09. 2022. u 17:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH nitko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati referendume u Ukrajini, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Komentirajući izjavu Šefika Džaferovića, predsjedavajući Predsjedništva BiH, da BiH neće priznati referendume u Ukrajini, Dodik kaže za "Nezavisne novine" da se za to pita Predsjedništvo.

"Može on da govori što hoće. Mi mislimo da BiH neće imati odluku o tome. BiH nitko i ne pita hoće li priznati ili neće priznati. Ja mislim da svi imaju pravo na tu vrstu referenduma. Mislim da je Zapad posijao tu vrstu neizvjesnosti, ako je prihvatio da na bazi odluke skupštine ili jedne grupe ljudi u Kosovu prizna neovisnost, zašto onda ne bi moglo na bazi referenduma", rekao je Dodik i dodao da priznao to Džaferović ili ne, tko pita Džaferovića.

"Formalno - pravno, Predsjedništvo neće biti u prilici da odbije te referendume, bar u dijelu onoga ako to bude u mjesec i nešto dana, dok ne dođe novo Predsjedništvo, a ne vjerujem ni novo. Ja ću uložiti svaku vrstu veta, jer smatram da BiH nema s tim ništa. On se boji ovog našeg referenduma, koji mu visi za glavom", rekao je Dodik za "Nezavisne novine".

Podsjećamo, od 23. do 27. rujna u Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici, kao i u Hersonskoj oblasti i oslobođenim teritorijama u Zaporoškoj oblasti, održani su referendumi o pripajanju Rusiji.

Ogromna većina birača u ovim oblastima podržala je priključenje Rusiji, a među promatračima na ovim referendumima bili su i promatrači iz Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close