Pokazali pravo lice

Dodik o aferi 'Asim': To nije jedini slučaj, to je samo onaj koji je otkriven

To je samo onaj koji je otkriven, ali to je očigledno bio metod rada te stranke i način u kome se koristilo sve, do zastrašivanja, kupovine i koječega drugog da se promovira jedna čvrsta struktura u koju su uključeni najvažniji ljudi''
Vijesti / Politika | 05. 03. 2020. u 14:33

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik komentirao je aferu koja potresa SDA.
Dodik je istakao da "ne može prihvatiti takve stvari ni kod koga ni u Bosni i Hercegovini ni u RS, te da je riječ "o dekadentnoj situaciji u kojoj je SDA pokazala svoje pravo lice", prenosi N1.

"To sigurno nije jedini slučaj. To je samo onaj koji je otkriven, ali to je očigledno bio metod rada te stranke i način u kome se koristilo sve, do zastrašivanja, kupovine i koječega drugog da se promovira jedna čvrsta struktura u koju su uključeni najvažniji ljudi koji ne bi trebali da se time bave", rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

Prema njegovim riječima, na RS se "pokušavaju prebaciti problemi iz Federacije BiH", "gdje stvari ne funkcioniraju i gdje nije izabrana vlast, a odnos između bošnjačkog i hrvatskog naroda je dramatičan".

"Jučer (na sastanku predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića i lidera SDA Bakira Izetbegovića u Mostaru) se vidjelo da nisu uspjeli ništa dogovoriti i da su razlike još veće", rekao je Dodik.
On je napomenuo da u FBiH nisu izabrani ni predsjednik, ni potpredsjednici.

"Sve te stvari kriju, a optužuju RS da nešto blokira. Mi ćemo ići i sudjelovati na sjednicama, a naša je stvar kako ćemo odlučivati o dnevnom redu i nitko nas ne može natjerati, kako god to oni čitali", poručio je Dodik.

On kaže da je imao sastanke s nekim važnim ljudima iz međunarodne zajednice koji pozivaju da se radi u institucijama BiH i donose odluke.

"Zar da podržavam ono što oni rade? Ovo je sprega Europljana, Amerikanaca i Bošnjaka da razgrade RS kroz ustavni sustav i zato brane sudije Ustavnog suda. To je najkorumpiranije mjesto koje postoji u BiH. To nije Ustavni nego okupacioni sud, sud koji treba da izvrši egzekuciju nad RS i zato RS mora ostati jedinstvena i posvećena zaključcima Narodne skupštine", poručio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close