Branislav Borenović.

''Dodik ne smije javno reći da je obećao punu suradnju s NATO-om''

''Čini se da je Milorad Dodik prihvatio punu suradnju s NATO-om, a samim tim obećao i slanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP).''
Vijesti / Politika | 10. 08. 2019. u 17:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Iako ni cijeli tjedan, nakon potpisa na tzv. principa dogovora oko formiranja Vijeća ministara, nema odluke Predsjedništva BiH o mandataru, niti je zakazana sjednica Parlamenta BiH, danas je ipak mnogo jasnije što je suština tog dogovora'', smatra predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Prozvao je lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) da je, kako se čini, prihvatio suradnju s NATO savezom, ali ne smije to da priopći.

''Čini se da je Milorad Dodik prihvatio punu suradnju s NATO-om, a samim tim obećao i slanje prvog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), ali ne smije to da javno kaže i provede. Moguće je da sada pokušava da uđe u Vijeće ministara i da odugovlači s provođenjem dogovora s Izetbegovićem i Čovićem što bi bilo suviše naivno'', istaknuo je Borenović.

Ključno je, ukazuje, da SNSD i sam Dodik, umjesto ispraznih floskula, konačno kažu kada će biti poslan prvi ANP i da javnost u RS-u i BiH bude obaviještena da slanje prvog ANP-a u štab alijanse u Bruxelles znači potpuna aktivacija Akcionog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO.

''Uopće nije bitno je li ANP reduciran ili ne, ima li 120 ili tri stranice, to je ključni korak za aktivaciju plana za članstvo i ozbiljnu suradnju na putu za NATO. Slanjem prvog ANP-a više nema nazad. To znaju Dodik i Izetbegović, znaju i u Washingtonu, a posebno to znaju u Moskvi'', istaknuo je Borenović.

Kopirati
Drag cursor here to close