Sazvao "narodni miting"

Dodik: Ne možemo živjeti s muslimanima koji nas kleveću

On je napomenuo da Srbi moraju biti svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i Republika Srpska.
Vijesti / Politika | 14. 04. 2024. u 17:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak, 18. travnja, u Narodnoj skupštini Republike Srpske bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banja Luci s kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i obrani svoje budućnosti.

Dodik je u telefonskoj izjavi Srni iz Atene naveo da će na tom skupu biti ukazano da su svi oni iz srpskog naroda koji su počinili zločine u prošlom ratu osuđeni i utamničeni i da je hajka koja se vrši nad srpskim narodom prevršila svaku mjeru.

"S ovog mitinga jasno ćemo poručiti da ne možemo živjeti sa muslimanima, odnosno Bošnjacima koji nas uporno kleveću i nameću nam odgovornost tamo gdje ne postoji", poručio je Dodik.

On je napomenuo da Srbi moraju biti svjesni situacije u kojoj se nalazi srpski narod i Republika Srpska.

"Stoga pozivam da u četvrtak u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojimo zajedno izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a da se poslije podne okupimo na velikom narodnom mitingu", naglasio je Dodik.

On je naveo da će miting koji je zakazan za 18:00 sati na Trgu Krajine biti veliki miting slobodarskog srpskog naroda koji će poručiti da su Srbi častan, pošten, povijesni narod.

Kopirati
Drag cursor here to close