Poruke iz Beograda

Dodik: Naravno da Savčić neće ležati u pritvoru

"Generali poput Dudakovića hodaju slobodno, dolaze na sud, a ovaj treba ležati u pritvoru. Naravno da neće", poručio je Dodik.
Vijesti / Politika | 10. 08. 2021. u 18:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik SNSD-a Milorad Dodik u Beogradu je prokomentirao "nestanak" Milomira Savčića, optuženog za genocid u Srebrenici, koji nije pronađen na adresi kako bi bio priveden nakon što mu je Sud BiH odredio pritvor.

"Imate dokaze da je Naser Orić osobno ubijao i nije proveo ni dana u pritvoru, a sada Milomiru Savčiću predsjedniku BORS-a samo zato što je rekao da ne prihvaća nametnute istine, određuje se pritvor. A generali poput Dudakovića hodaju slobodno, dolaze na sud, a ovaj treba ležati u pritvoru. Naravno da neće", rekao je Dodik.

Podsjetimo, Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS-a u ponedjeljak je boravio u Sarajevu na ročištu nakon čega se uputio kući.

Nakon što mu je oko 16:00 sati određen pritvor, Sudska policija BiH ga u večernjim satima nije pronašla na njegovoj adresi stanovanja.

Sud BiH je zbog toga danas donio odluku o raspisivanju međunarodne tjeralice za Milomirom Savčićem, optuženim za genocid u Srebrenici jer je nedostupan institucijama BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close