Pozicije

Dodik: Može kadar DNS-a, ali ne iz Prijedora

Na pitanje novinara da prokomentira smjenu ove ministrice, Dodik je naveo da će na tim pozicijama moći da bude kadar iz DNS-a, ali ne iz Prijedora.
Vijesti / Politika | 05. 06. 2020. u 19:33 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da DNS-u nitko neće oduzeti njihove pozicije, ali i to da nitko iz Prijedora neće moći da bude na tim pozicijama.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković u četvrtak je razriješio Lejlu Rešić dužnosti ministrice uprave i lokalne samouprave, a do izbora novog ministra, za obavljanje te dužnosti ovlastio je ministra za europske integracije i međunarodnu suradnju Zlatana Klokića.

Na pitanje novinara da prokomentira smjenu ove ministrice, Dodik je naveo da će na tim pozicijama moći da bude kadar iz DNS-a, ali ne iz Prijedora.

Generalni tajnik DNS-a Darko Banjac je ranije rekao da je ovo posljednja smjena kadrova DNS-a koju će ta stranka prihvatiti. Pri tome je naglasio da je u politici sve moguće, pa i to da DNS napusti dugogodišnju koaliciju.

Očigledno da je DNS-u opasno zasmetala smjena njihovog kadra u vladi, no SNSD-u je s druge strane zasmetalo što se njihov najduži koalicijski partner oglušio o njihov "zahtjev".

Naime, iz SNSD-a su prije nekoliko dana poslali dopis da je stav ove stranke takav da pred lokalne izbore koalicijski partneri na republičkoj razini ne mogu na lokalnoj razini praviti koalicije sa opozicijom.

"Rekli smo da u vremenu kada se raspišu izbori moraju da prestanu svi kontakti sa opozicijom. Tko želi da radi sa opozicijom, nikakvih problema nemamo, nikoga ne zadržavamo, ali ne želimo takva podmetanja bilo gdje, pa ni u Prijedoru", poručio je Dodik.

Buru unutar vladajuće koalicije je pokrenuo uspjeh prijedorskog DNS-a da koaliranjem sa SDS-om vrati većinu u lokalnom parlamentu. Ranije je ova stranka izbačena iz vlasti u Prijedoru nakon što je SNSD napravio koalicijski sporazum sa PDP-om, SDA-om i DF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close