Dodik kapitulirao i prodao Republiku Srpsku

Vijesti / Politika | 19. 11. 2019. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Jasno je da je Dodik kapitulirao i prodao Republiku Srpsku'', rekao je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

''Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti ANP sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku Srpsku. Svojim glasom dobio je mandatara ali je to platio ulaskom Republike Srpske u NATO savez'', rekao je Šarović.

Kaže da, kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti.

''Time je sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske'', naveo je.

Naime, Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Bruxellesu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jedan dan nakon što Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close