Susret s veleposlanikom

Dodik: Japan je korektan partner koji nikada nije posezao za političkim uvjetovanjima

Predsjedatelj Dodik zahvalio je Japanu za preko 230 donacija upućenih BiH svih ovih godina, suglasivši se sa japanskim veleposlanikom Sakamotom da je vrlo važno pojačati ekonomske odnose BiH i Japana
Vijesti / Politika | 25. 02. 2019. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je u ponedjeljak u Sarajevu s veleposlanikom Japana u BiH Hideyukijem Sakamotom, priopćeno je iz Predsjedništva.

Predsjedatelj Dodik zahvalio je Japanu za preko 230 donacija upućenih BiH svih ovih godina, suglasivši se sa japanskim veleposlanikom Sakamotom da je vrlo važno pojačati ekonomske odnose BiH i Japana, posebice na temelju japanske Inicijative za Zapadni Balkan koju je japanski premijer Shinzo Abe predstavio, nedavno, prigodom posjeta Srbiji.

''Značaj tih donacija utoliko je veći jer je Japan uvijek bio korektan partner, koji zauzvrat, za svoju pomoć nikada nije posezao za političkim uvjetovanjima'', rekao je Dodik.

Foto: Predsjedništvo  / Izaslanstvo Predsjedništva BiH i japanskog Veleposlanstva

Japanski veleposlanik informirao je predsjedatelja Predsjedništva da Japansko veleposlanstvo u BiH priprema u ovoj godini više kulturnih događaja u nekoliko gradova BiH.

 Predsjedatelj Dodik i veleposlanik Sakamoto razgovarali su i o političkoj situaciji u BiH, s naglaskom na potrebu što skorijeg formiranja vlasti u zajedničkim tijelima, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close