Predsjedništvo

Dodik iznio jedan uvjet

Dodao je da je zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao par dobrih stvari…
Vijesti / Politika | 29. 10. 2021. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je Republika Spska spremna da podrži svaku varijantu koju donesu za Federaciju BiH u vezi sa Izbornim zakonom, te naglasio da nametnuti "Inzkov zakon" mora biti povučen.

''Spremni smo da podržimo svaku varijantu koju donesu za Federaciju. Razgovarali smo kako da se riješi nametnuti 'zakon Inzka'. To mora da se povuče i to je jedini uvjet'', rekao je Dodik nakon sastanka Predsjedništva BiH s predstavnikom Ministarstva vanjskih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Mathewom Palmerom i direktoricom pri Ezropskoj službi za vanjske poslove Angeline Eichhorst na kome je tema bila Izborni zakon, te strukturiranje Doma naroda.

Dodao je da je zamjenik pomoćnika državnog tajnika SAD za zapadni Balkan Gabriel Escobar rekao par dobrih stvari kao što su da nema Daytona dva i da se ne spominje članstvo u NATO.

''Gospodin Escobar se miješa u unutrašnje stvari ove zemlje. Poziva lidere, daje im naloge, prijeti. To je postao degutantan način'', rekao je Dodik te dodao da BiH nema snage da se brani od miješanja u unutrašnjost BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close