Uspostava vlasti

VIDEO | Dodik iz Mostara poručio Bošnjacima: Sredite se!

"Zadovoljstvo je ugostiti predsjednika Dodika jer imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. To želimo naglasiti i prezentirati. Razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji i tema je uspostava vlasti", kazao je Čović.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2019. u 15:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je danas održan sastanak delegacija SNSD-a i HDZ BiH u Mostaru.

"Da potvrdim kvalitetu i sadržajnost sastanka i odnosa koji je u kontinuitetu. Potrebno je da se periodično sastajemo kako bi reagirali koordinirano na procese u državi. Nedopustivo se kasni s formiranjem vlasti u BiH imajući u vidu da je srpska i hrvatska reprezentacija već jasna. HDZ i SNSD čine vodstvo te dvije reprezentacije, čekamo da se u bošnjačkim redovima konsolidira ta politička volja", kazao je Dodik nakon sastanka i dodao:

"Informirao sam Čovića o razgovorima u Bruxellesu. Vidjeti ćemo u narednim danima da li postoji ozbiljna opstrukcija u formiranju vlasti i dati ćemo odgovore ili ne postoji. Uvijek smo dovedeni da bošnjačka strana traga za nečim, a onda zarobi čitavu strukturu i ne može ništa da se radi. Inače, sada ih pozivamo da zajedno to završimo. Postoji dovoljno kapaciteta. Očigledno da u BiH ništa ne može ići brzo, ovo je naš apel: Sredite svoju situaciju i dođite da se u skladu s Ustavom dogovorimo što tko treba da radi", dodao je i kazao:

"Jedna od tema je i reforma Izbornog zakonodavstva. SNSD podržava princip da drugi ne mogu da biraju drugom narodu predstavnike. HDZ je apsolutno fer".

Foto: Bljesak.info / Sastanak Čovića i Dodika u Mostaru

Dodik je kazao da nijedan potez u suradnji s Čovićem nije bio na "štetu trećeg".

"Nijedan naš potez nije bio na štetu trećeg i to mora da se zna. Samo primitivci mogu da razmišljaju da ovdje postoje neke skrivene namjere i teorije zavjere. Tako i ovdje, sve je jasno: Imamo našu odgovornost, gospodin Čović i njegova partija su politički reprezentanti hrvatskog naroda. Sad je jasno da SNSD u Domu naroda od pet Srba ima 4 svoja predstavnika. Bez ta četiri i neće se moći mnogo što uraditi, ako se ne želi, a mi želimo suradnju".

"Zadovoljstvo je ugostiti predsjednika Dodika jer imamo korektan partnerski odnos kojeg gradimo godinama. To želimo naglasiti i prezentirati. Razgovarali smo o aktualnoj političkoj situaciji i tema je uspostava vlasti. Ta uspostava vlasti na nivou BiH nema nijednog razloga da ne ide brže. Taj posao treba u najkraćem roku završiti. Dogovorili smo se da naš europski put nema alternative, tako da to nije do BiH, ali jednako tako naša suradnja se mora spustiti sa središnjica stranke do najnižih razina", kazao je Čović.

Dodao je da je razgovarao s liderom SBB-a, te da narednog tjedna ima sastanak s rukovodstvom SDA. prenosi N1.

"Ja sam informirao Dodika da sam razgovarao s gospodinom Radončićem, iduću srijedu imam sastanak sa SDA kako bi što prije otpočeli proces uspostave vlasti i da dobijemo mandatara na Vijeću ministara".

"Uz jedan korektan, transparentan pristup smo potvrdili mišljenja", kazao je Čović.

Na kraju konferencije za novinare, osoba koja se predstavila kao "hrvatski branitelj" pružila je podršku Miloradu Dodiku.

Kopirati
Drag cursor here to close