Opleo po svima

Dodik iz Mostara: Prije će lažni Schmidt otići iz BiH nego ja u zatvor

"Imate jednoga šalogojzera ovdje koji je veleposlanik SAD-a koji je umišljen, koji je prepotentan, koji misli da je on ovdje neki Mesija i da je on došao da nama govori što treba da radimo", naveo je Dodik.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2023. u 12:30 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Hoćete Bosnu? Ja sam spreman da je prihvatim onakva kakva je u Daytonskom sporazumu. BiH sa Schmidtom, lažovom i prevarantom, i Murphyem i tim koji daju dnevni red i programske sadržaje Vladi FBiH apsolutno ova zemlja nema nikakve šanse. Nikakve šanse. Hoće li to Bošnjaci shvatiti ili neće? Hrvati? To je drugo pitanje. Mi smo shvatili", kazao je kazao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u Mostaru.

Dodik se medijima obratio uoči donatorskog ručka za Sabornu crkvu Svete Trojice nakon liturgije povodom 150 godina njezina osveštenja.

Isprika?

Dodik se osvrnuo na, kako ističe, optužbe iz Federacije BiH.

"Lopov, kriminalac, ukrao ovamo ukrao tamo. Ma nema što nije bilo. Ukrao ikonu, ispada da sam ja po Ukrajini krao ikone itd. naprave galamu planetarne vrste, neviđenih razmjera i onda na kraju kažu pa nema dokaza, nije ništa. I što, je li se netko ispričao? Je li mislite tako s ljudima praviti državu? Ili da ta država može tako funkcionirati. Naravno, da ne može", naglasio je Dodik.

 Naglasio je da ako misle 'praviti državu' moraju biti ozbiljni, a ozbiljnost se zasniva na Ustavu, a ne 'budalaštinama'.

"I sad odjednom ako ne poštuješ moj lik i djelo, ako se ne smiješ kad me vidiš, ako ne klekneš kad ja nešto kažem ideš u zatvor pet godina. Vidjet ćemo tko će otići. Prije će otići lažni Schmidt iz BiH nego ja u zatvor", naveo je.

Dodaje kako BiH može ići naprijed samo ako se ukinu takve stvari.

"On dođe i nametne zakon. Kakva je to zemlja? Sada to izgleda lijepo, Dodik će ići na sud. Muslimanima je najvažnije da vide Dodika u sudnici. Vidjet ćete me u sudnici, ali ćete vidjeti još nešto, što niste nikada do sad vidjeli", kazao je predsjednik RS.

Osvrnuo se Dodik i na veleposlanika SAD-a u BiH Michaela Murphyja te naglasio kako je on najveći problem usložnjavanja problema u BiH.

"On je jedan obični lažov, petljanac koji putem zloupotrebe svojih kanala pokušava prikazati situaciju crnom. Ona nije takva, ona je loša samo zato što ima takvih kao što je Murphy što se miješaju u unutarnju stvar ove zemlje", kazao je.

"Umišljen i prepotentan" 

Dodik je istaknuo kako se svijet promijenio te nema više "strahovite moći SAD-a koji telefonom rješavaju stvari".

"To naravno nije bilo dobro, ali nije to više snaga te vrste. Imate jednoga šalogojzera ovdje koji je veleposlanik SAD-a koji je umišljen, koji je prepotentan, koji misli da je on ovdje neki Mesija i da je on došao da nama govori što treba da radimo", naveo je Dodik.

Istaknuo je kako neki u BiH žele da ona ostane samo Bošnjačka i ničija više, no to nije moguće.

Osvrnuo se Dodik i na najavljeni sastanak SNSD-a, HDZ-a BiH i stranki Trojke u Mostaru te naveo kako će epicentar svih razgovora biti Ustavni sud i Izborni zakon.

"Mislim da se nećemo moći kretati dalje dok ta dva pitanja ne riješimo. To nije nikakva prijetnja, mislim da smo mi pokazali da kroz podršku pet zakona koje smo imali u posljednje vrijeme da smo ozbiljni", naglasio je Dodik te dodao:

"Ne može se događati da se samo jednima rješava problem, a drugi da se ignoriraju".

"Nema moralnu osnovu"

Ponovio je i stav Republike Srpske o međunarodnom faktoru u BiH te naglasio kako se stranim intervencijama u BiH ne mnogu riješiti problemi.

"Taj nelegitimni predstavnik, mi smo ga od početka odbacili jer nije bio legalno izabran i to svi znaju, ali ove druge zajednice ga uzimaju kad im treba, a kada ne treba onda, što kaže narod, 'opiče po njemu'. U svakom slučaju on je nelegalan, možete vidjeti u posljednje vrijeme kako se vrlo jasno izvlače linije njegove podrške fašističkim strukturama iz 2. svjetskog rata gdje on kao ministar obrane pokušao rehabilitirati jednog od ljudi iz zrakoplovstva i zbog toga je imao problema i u Njemačkoj. A, onda nama on dođe ovdje da priča u bilo kojem svojstvu.

Neprihvatljivo je da on priča o tome, On ima da zašuti i nestane jer naprosto nije ni relevantan niti ima moralnu osnovu da o bilo čemu priča", naveo je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close