Opći interes

Dodik i Šarović potpisalI: Mostar je poput Srebrenice

Navodi se kako se ovime stvara mogućnost izbora legitimnih predstavnika Srba, kao jednog od konstitutivnog naroda, u Gradskom vijeću Mostara.
Vijesti / Politika | 30. 08. 2020. u 15:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mostar je, poput Srebrenice, važno mjesto gdje je potrebno iskazati opći srpski interes'', rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon što je sa SNSD-om potpisao koaliciju za Mostaro.

Naime, čelnici SDS-a i SNSD-a, Mirko Šarović i Milorad Dodik, potpisali su Sporazum o formiranju koalicije "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" o zajedničkom nastupu i formiranju jedinstvene liste za lokalne izbore u Mostaru.

Kako je priopćeno iz SDS-a, ovim se stvara mogućnost izbora legitimnih predstavnika Srba, kao jednog od konstitutivnog naroda, u Gradskom vijeću Mostara.

"Smatram da je to opći interes, da se usprkos nepovoljnom Izbornom zakonu koji se odnosi na izbore u Gradu Mostaru, uloži maksimalan napor kako bi se kroz jednu listu nastojalo osigurati predstavljanje interesa srpskog naroda u lokalnoj skupštini", naveo je Šarović.

U Sporazumu "Ostajte ovdje - zajedno za naš Mostar" navodi se da je razlog formiranja koalicije osvajanje mandata vijećnika u Gradskom vijeću Mostara u izbornim jedinicama Sjever, Stari Grad, Jugoistok, Jug, Jugozapad, Zapad i Gradskoj izbornoj jedinici.

 

Kopirati
Drag cursor here to close