Izborna utrka

Dodik: I kandidat za predsjednika RS-a bit će iz SNSD-a

''Naš kandidat će biti iz SNSD-a, a ostaje da to usuglasimo s drugim političkim strankama'', rekao je Dodik.
Vijesti / Politika | 23. 02. 2018. u 17:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Predsjednik RS / Milorad Dodik

Izvršni odbor SNSD-a potvrdio je danas da će kandidati za člana Predsjedništva BiH iz RS-a i predsjednika RS-a biti iz te stranke te očekuju pobjedu i okupljanje oko “Patriotskog bloka” koji će biti formiran.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je još jednom rekao da će biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, što su podržali svi općinski odbori, ali nije želio da potvrdi tko će biti kandidat za funkciju entitetskog predsjednika.

''Naš kandidat će biti iz SNSD-a, a ostaje da to usuglasimo s drugim političkim strankama'', dodao je.

Ističući da nikada ranije nisu krenuli u pripreme za izbore, Dodik očekuje da se dogovor u vezi s kandidatima za dvije najznačajnije funkcije na izborima usuglasi s njihovim koalicijskim partnerima.

Izvršni odbor SNSD-a je na sjednici u Banjoj Luci podržao organiziranje “Patriotskog bloka” koji će, kazao je, biti suprotnost “izdaji RS-a, koju čini Savez za promjene”.

Dodik je rekao da u toj stranci očekuju pobjedu na predstojećim izborima za pojedinačne funkcije, kao i u parlamentima, između ostalog i u Federaciji BiH, gdje žele jedan izravni mandat.

Nakon sjednice Izvršnog  odbora SNSD-a, rekao je novinarima da SNSD-e neće podržati nikakvo održavanje vojnih vježbi na teritoriji RS-a bez suglasnosti lokalnih vlasti.

SNSD-a smatra, dodao je, da je bilo logično da se odbije “sumnjiva” poslanička inicijativa Denisa Bećirovića (SDP), jer Zastupnički dom parlamenta BiH nema nadležnosti po pitanju utvrđivanja konstitutivnosti naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close