Schmidt ide u Banja Luku

Dodik bi se trebao pripremiti za neke prilično neugodne trenutke

Govoreći o prijetnjama uhićenje koje mu je uputio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, Schmidt kaže kako bi prvo tužiteljstvo to moralo razjasniti.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2023. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zaštićen sam Bečkom diplomatskom konvencijom i samim tim ionako uživam imunitet i pored toga Dodik ne bi imao nadležnost da me uhiti ili naredi uhićenje jer nema ovlaštenja da daje upute policiji'', rekao je u intervjuu za Frankfurter Allgemeine Zeitung visoki predstavnik u BiH, Christan Schmidt.

Govoreći o prijetnjama uhićenje koje mu je uputio predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, Schmidt kaže kako bi prvo tužiteljstvo to moralo razjasniti.

''Dodik je već pokušao da me prijavi u Republici Srpskoj, a pametno banjalučko javno tužiteljstvo je, iz mjera predostrožnosti, ovaj postupak odmah proslijedilo Državnom javnom tužiteljstvu u Sarajevu, od kojeg dalje ništa nisam čuo. Na kraju, ali ne i najmanje važno, Dodikovo ponašanje je šamar EU koja pokušava unaprijediti vladavinu prava u Bosni. Vara se ako smatra da za njega postoje posebna prava ili posebni propisi. Dakle, gospodin Dodik bi se trebao pripremiti za neke prilično neugodne trenutke'', odgovorio je Schmidt.

Rekao je kako ima termine u RS u sljedećih nekoliko dana i tjedana, posebno u Banja Luci, ali i u drugim gradovima.

''Ja se toga držim – i preporučujem gospodinu Dodiku da više ne tjera svoje sebične ludosti'', rekao je Schmidti dodao kako će Dodikove ''pristalice shvatiti da on ne radi uvijek ono što kaže – i da svojoj zemlji ne donosi ništa dobro''.

''Ovo su razmatranja koja se ne iznose unaprijed. Međutim, protiv gospodina Dodika već je u tijeku istraga. Uzgred, vidjet ćemo kako će se međunarodna zajednica nositi s nekim tko svojim djelima masovno torpedira europski put Bosne i Hercegovine, a istovremeno djeluje kao bliski saveznik Vladimira Putina'', kazao je visoki predstavnik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close