Konstitutivnost

Dodik će blokirati BiH zbog Srba u HNŽ

''Ako se taj problem ne riješi tražit ćemo da se obustavi bilo kakvo odlučivanje na razini BiH, po bilo kojem pitanju'', ustvrdio je Dodik.
Vijesti / Politika | 24. 10. 2017. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik je istaknuo da je neohodno da se riješi pitanje konstitutivnosti Srba u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

''To treba biti riješeno. RS treba, ukoliko se to pitanje brzo ne riješi, da koncipira svoj odnos prema drugima, tražeći da se to pitanje riješi ili da se obustavi bilo kakvo odlučivanje na razini BiH, po bilo kojem pitanju'', ustvrdio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik smatra da će ubrzo doći vrijeme kada će svi zakoni koje su nametnuli visoki predstavnici u BiH staviti u parlamentarnu proceduru i na taj način odlučiti o njima.

''To je obaveza parlamenta'', rekao je Dodik ističući da nema trajno usvojenih zakona, već su podložni prilagođavanju vremena i potrebama.

''Tako će biti i ovaj put'', dodao je on uoči promocije zbirke radova o temi “25 godina Narodne skupštine RS“.

Milorad Dodik Dodik je u izjavi novinarima u Banja Luci rekao da je ponosan što je bio zastupnik prvog saziva entitetskog parlamenta te da je važno da postoji zbornik koji će trajno zabilježiti procese i viđenja tog vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close