Priopćenje

DF: Ukoliko EU ne uvede sankcije Čoviću i Dodiku, smatrat ćemo ih krivcem u blokadi europskog puta BiH

''Demokratska fronta ovim putem još jednom želi podcrtati, da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona''.
Vijesti / Politika | 24. 06. 2022. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom izjave lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića koji ustvrdio kako su ''kočničari iz Sarajeva'' najodgovorniji što Bosna i Hercegovina nije dobila kandidatski status za članstvo u Europskoj uniji, Demokratska fronta ovim putem još jednom želi podcrtati, da niko iz Sarajeva, bilo da dolazi iz partija na vlasti ili u opoziciji, nije glasao protiv reformskih zakona nego su to uradili upravo Dragan Čović i njegov proruski partner Milorad Dodik, poručuju u priopćenju iz DF-a.

''Besramne laži koje izriče Dragan Čović u funkciji su prikrivanja njegovog i HDZ-ovog antidržavnog djelovanja. Čović i HDZ žele odgovornost za nedobijanje kandidatskog statusa prebaciti na stranke koje su u Parlamentu BiH glasale za reformske zakone a to su i DF, SDP, SDA, Naša stranka i SBB''.

''Pozivamo Delegaciju Europske unije u Bosni i Hercegovini da hitno predloži uvođenje sankcija od strane EU Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, zbog blokiranja reformskih zakona i da prekinu šutnju o tome koja ide na štetu Bosne i Hercegovine. Ukoliko Delegacija EU u BiH odbije to uraditi, smatrat će se suučesnikom u blokadi europskog puta BiH''.

Kopirati
Drag cursor here to close