Politička podrška Stranci za BiH

DF: Schmidt je na strani Hrvatske i podržavamo tužbu protiv njega

''Umjesto da na takve pokušaje odlučno reagira, Christian Schmidt se stavio u ulogu aktera koji aktivno potpomaže narušavanje suvereniteta države Bosne i Hercegovine''.
Vijesti / Politika | 02. 09. 2022. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Demokratska fronta ovim putem želi iskazati potpunu političku podršku aktivnostima Stranke za Bosnu i Hercegovinu oko podizanja tužbe pred Europskim sudom pravde, a protiv Christiana Schmidta, Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini'', poručili su u priopćenju.

Dodaju kako je ''vidljivo je da se Visoki predstavnik suprotno svome osnovnom i primarnom zadatku, u potpunosti stavlja na stranu Republike Hrvatske koja putem svojih ekspozitura u Bosni i Hercegovini nastoji preoteti dio suvereniteta države Bosne i Hercegovine''.

''Umjesto da na takve pokušaje odlučno reagira, Christian Schmidt se stavio u ulogu aktera koji aktivno potpomaže narušavanje suvereniteta države Bosne i Hercegovine'', istaknuli su.

''Obzirom da Schmidt nije odustao od  planova o nametanju sistema aparthejda, nego samo prolongira donošenje rješenja, podržavamo inicijativu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te smatramo kako je od jednakog značaja i građanska i pravna borba protiv podrivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine'', zaključili su u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close