Nakon napada u Novom Zelandu

DF proziva RS: Oduzmite odlikovanje Karadžiću, inspirira terorizam

DF zatražio oduzimanje odlikovanja Karadžiću
Vijesti / Politika | 15. 03. 2019. u 19:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta pozvala je vladu RS da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini RS.

''Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspiriraju osobe poput terorista s Novog Zelanda'', stoji u priopćenju DF.

Navode da će vlasti RS, ukoliko ne budu željele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji na drugoj strani civilizacije.

''U tom smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to hoće li se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovateljima Radovana Karadžića'', navodi se u priopćenju DF.

Inače, na oružju Brentona Tarranta, 28-godišnjeg terorista koji je izveo napad na džamije na Novom Zelandu, ispisana su, između ostalog, imena srpskih povijesnih likova.

Kopirati
Drag cursor here to close