Dioničari

DF proziva hrvatsku Vladu oko Aluminija

''Čitav problem Aluminija je problem, tvrde, javnih poduzeća i ministarstava pod HDZ-ovom kontrolom'', navode iz DF-a
Vijesti / Politika | 03. 07. 2019. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tražimo očitovanje Vlade Republike Hrvatske koja je vlasnik 12 posto dionica Aluminija, priopćeno je u srijedu iz Demokratske fronte (DF) u vezi sa situacijom u hercegovačkom divu. 

Demokratska fronta smatra, navode, da je pod hitno potrebno formirati novu Vladu Federacije BiH jer očito je aktualna Vlada dokazano nesposobna baviti se krupnim problemom kao što je problem Aluminija Mostar.

Bljesak.info | BH Internet magazin

BH Internet magazin

Čitav problem Aluminija je problem, tvrde, javnih poduzeća i ministarstava pod HDZ-ovom kontrolom. Aluminij je prva žrtva HDZ-ove blokade federalnih institucija.

Umjesto naricanja i nadanja u čudo potrebno je prvo potpuno odmaknuti HDZ od odlučivanja o Aluminiju i prepustiti novoj Vladi FBiH da primarno riješi problem radnika i njihovih obitelji, te da donese rješenje o budućnosti kompanije.

Na ovu situaciju smo blagovremeno upozoravali i isticali da će uskoro paliti svijeće za Aluminij ako ovako nastave. Ukoliko Čovićevi menadžeri nastave voditi javna poduzeća po BiH, do godine će i Eronet i EP HZHB doživjeti istu sudbinu, priopćeno je iz Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close