Nema ljubavi

DF je u HNŽ-u neprihvatljiv za HDZ

Tomislav Martinović, predsjedatelj Skupštine, kaže kako se o tome tko će biti potencijalni partneri već dovoljno razgovaralo…
Vijesti / Politika | 05. 01. 2023. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sve je moguće'', rekao je Džafer Alić, dopredsjedatelj Skupštine HNŽ-a, na pitanje o mogućnosti da SDA ne bude u vlasti Hercegovačko-neretvanske županije.

S druge strane, Tomislav Martinović, predsjedatelj Skupštine, kaže kako se o tome tko će biti potencijalni partneri već dovoljno razgovaralo.

''Mi smo jasno i deklarativno rekli da je HDZ-u DF neprihvatljiv kao koalicijski partner. Mi ćemo već od sredine ovog mjesece krenuti intenzivnije u razgovore i te razgovore negdje tamo početkom drugog mjeseca polako privoditi kraju jer nema razloga i potrebe da ostanemo u raskoraku i čekamo predugo implementaciju izbornih rezultata'', rekao je Martinović.

Alić je pak rekao kako je vlast je dio programa ali i matematike.

''Vlast se uspostavlja u skladu s nekim programom koje stranke koje su dobile povjerenje građana uspostave. Naravno dio je i matematike. U ovom nekom dijelu postnovogodišnjem mislim da će se dogoditi neki iskoraci u pregovaranju. Trebamo biti malo strpljivi i da osiguranom da se u miru dogovore programi  da se izvuče što kvalitetniji saziv sljedeće vlade. Da li će ona biti odraz matematike ili programa, vidjet ćemo'', rekao je.

Naime, u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije tijekom tajnog glasovanja za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH, sudeći po glasovima, DF je podržao HDZ BiH u ovoj županiji jer DF-ov zastupnik Zoran Mikulić nije imao glasova pa je njegov glas otišao HDZ-u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close