Vrijeme je

Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

Radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018. do 2022.'', navode iz DF-a.
Vijesti / Politika | 26. 03. 2019. u 13:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Demokratska fronta ulazi u pregovore o formiranju vlasti

Predsjedništvo Demokratske fronte je na zadnjoj sjednici usvojilo zaključke koje je pripremila radna grupa formirana na prošloj sjednici stranačkog predsjedništva, koja je predložila da Predsjedništvo DF-a donese odluku o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama za formiranje parlamentarnih većina u mandatnom periodu 2018. do 2022. godine.

''Na osnovu očekivanja velikog broja građana BiH koji su dali podršku Demokratskoj fronti, kao multietničkoj,  građanskoj stranci, te izboru člana Predsjedništva BiH, radna grupa Predsjedništva DF-a predložila je zaključke Predsjedništvu DF-a, a u cilju donošenja odluke o početku razgovora sa svim parlamentarnim strankama o formiranju parlamentarnih većina za mandatni period 2018. do 2022.'', navode iz DF-a.

Naime, stranke Bh. bloka među kojima je i DF, ranije su donijele zajedničku odluku da se sa Strankom demokratske akcije neće koalirati na Federalnoj i državnoj razini.

Predsjedink DF-a Željko Komšić je tada poručio da je odluka donesena u ime očuvanja Bh. bloka.

''U ime očuvanja Bh. bloka, stav DF-a je da ćemo biti opozicija, nema miješanja - ili smo opozicija ili vlast. Stav je da smo opozicija'', dodao je tada Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close