Nakon Dodikovih najava

Cvijanović smiruje građane: Neće biti sukoba

''Želimo biti dosljedni u poštovanju Ustava, da se Republici Srpskoj vrate one nadležnosti koje joj pripadaju po Ustavu'', rekla je Cvijanović.
Vijesti / Politika | 18. 10. 2021. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani RS ne trebaju strahovati od bilo kakvih sukoba u BiH zbog najavljenih vraćanja nadležnosti RS, jer nikome na dnevnom redu u RS nije bilo kakav sukob, rekla je predsjednica manjeg bh. entiteta Željka Cvijanović.

''Mi smo rekli da smo legalisti, nismo nikakvi pobunjenici, nismo nikakvi revolucionari. Želimo biti dosljedni u poštovanju Ustava, da se Republici Srpskoj vrate one nadležnosti koje joj pripadaju po Ustavu'', rekla je Cvijanović.

Ona je istaknula da je na osnovu analiza utvrđeno da je čitav niz godina Republika Srpska gubila snagu i potencijal jer su joj nasilno oduzimane određene nadležnosti.

''Vjerujem da bi BiH bila daleko bolje i uspješnije društvo i da bi danas sigurno bila razvijenija i sa puno boljim unutrašnjim razumijevanjem da smo mogli da živimo taj Dejtonski život i da je Dejtonski sporazum ispoštovan u potpunosti. Da smo sjeli i sami se dogovarali na koji način modificirati određene stvari'', rekla je predsjednica RS.

Cvijanović kaže da se sve dogodilo u kontra procesu, te da je došlo do nasilnog mijenjanja Dejtonskog sporazuma, oduzimanja nadležnosti od RS i nametanja volje jednih nad drugima.

''Prema tome ovde nije nikakva priča o sukobu, nikakva priča o bilo kakvom ratu, bilo kakvim provokacijama. Mi smo ljudi koje svoje probleme i planove rješavamo isključivo u Parlamentu kroz demokratske procedure i demokratskim sredstvima. Mi nismo oni koji prijete haubicama i govore o razmještanju nekih snaga, to rade neki drugi i na njih treba biti usmjerena pažnja'', naglasila je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close