Nacionalnost veleposlanika izaziva kontroverze

Cvijanović: Padaju maske bošnjačkih političara u BiH

Željka Cvijanović kaže da su maske pale.
Vijesti / Politika | 10. 05. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska čanica i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je inzistiranje bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da opunomoćeni veleposlanik u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ bude isključen iz protokola sutrašnje posjete Zagrebu, jer mu ne odgovara njegova nacionalnost samo jedan od primjera odnosa bošnjačkih političari prema BiH koju navodno štite kao navodno zajedničku državu.

''More je takvih primjera. Kad odu u bijeli svijet ili sećijaju sa stranim diplomatama u BiH i pričaju kako Republika Srpska ugrožava ili podriva institucije na zajedničkom bh nivou, a onda, kako je to i sad vidljivo, padnu maske i sve se samo pokaže'', rekla je Cvijanović odgovarajući na pitanje Srne da prokomentira činjenicu da bošnjački član Predsjedništva BiH inzistira da opunomoćeni veleposlanik BiH Vranješ bude isključen iz protokola posjete Zagrebu jer mu ne odgovara njegova nacionalnost.

Prema toj logici, istaknula je Cvijanović, ona bi sada trebala da odstrani veleposlanika Svena Alkalaja s današnje debate o BiH u Vijeću sigurnosti UN.

''Ali ono što imam da kažem i na sjednici Vijeća sigurnosti i na svakom drugom mjestu mogu da kažem pred bilo kim i to činim, jer ne koristim vanjskopolitičke aktivnosti za mešetarenje, već da kažem što smatram problemom i razlogom upornog neuspjeha BiH. A moj kolega Bećirović upravo je jedan od tih razloga učinio jasnim i domaćoj i stranoj javnost'', ukazala je Cvijanović.

Kopirati
Drag cursor here to close