Boje se za proračun

Cvijanović: Neopravdani strahovi općina zbog financiranja povećanja plaća u RS

Premijerka RS-a Željka Cvijanović smatra da su neopravdani strahovi načelnika općina i gradova da će po tom osnovu imati gubitak sredstava u proračunu
Vijesti / Politika | 24. 06. 2018. u 17:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teret povećanja plaća radnicima u RS-u snosit će, osim entitetske vlade, i lokalne zajednice.

Premijerka RS-a Željka Cvijanović smatra da su neopravdani strahovi načelnika općina i gradova da će po tom osnovu imati gubitak sredstava u proračunu.

  ''Uvjeravam ih da će se to nadomjestiti kroz povećanu potrošnju i broj radnika te druge mjere'', rekla je Cvijanović u izjavi novinarima u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je razgovarala s lokalnim vlastima.

Za naredni tjedan najavila je konzultacije sa socijalnim partnerima u vezi s najavljenim povećanjem plaća radnicima u tom bh. entitetu.   

Predviđena dinamika je, kaže, da se povećanje odnosi na plaću u kolovozu, jer je neophodno proći sve potrebne procedure usvajanja desetak zakona.

Entitetski ministar financija Zoran Tegeltija je pojasnio ranije da će teret povećanja plaća u RS, koji bi na godišnjem nivou trebalo da iznosio 80 milijuna KM, snositi Vlada s 60 milijuna KM, a lokalne zajednice ostatak sredstava.

Kopirati
Drag cursor here to close