O otkazivanju izvanredne sjednice

Cvijanović: Nastavljena igra koja traje već predugo

''Ovo što smo imali priliku da vidimo iz političkog Sarajeva je igra u kojoj, nažalost, imamo i pridodanih određenih mentorstva koja dolaze s raznih strana'', kazale je.
Vijesti / Politika | 27. 08. 2019. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istaknula je da je današnje otkazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva BiH samo još jedan pokazatelj da je nastavljena igra koja traje već predugo u BiH, s obzirom na činjenicu da su izbori održani u listopadu prošle godine i da se davno moglo ući u formiranje vlasti, odnosno strukturiranje novog Vijeća ministara, ali da se to namjerno nije uradilo.

Na pitanje Srne da prokomentira otkazivanje izvanredne sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je jedina točka trebalo biti imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara, Cvijanović je rekla da je očigledno kako je to jedna igra koja traje u kontinuitetu s jasnom namjerom da se izbjegne volja birača Republike Srpske koja je bila jasno izražena na proteklim izborima kada je jasno rečeno koga narod želi vidjeti kako ga predstavlja u Sarajevu i u Republici Srpskoj.

"Ali, ovo što smo imali priliku da vidimo iz političkog Sarajeva je igra u kojoj, nažalost, imamo i pridodanih određenih mentorstva koja dolaze s raznih strana, kao i određene kombinatorike koju oni pokušavaju napraviti na neki način upravo kako bi se izbjegla volja birača", rekla je Cvijanović.

Ona je naglasila kako je to poražavajuće za cijelu BiH, te da su to stvari o kojima treba raspravljati u institucijama Republike Srpske, a najpozvanija institucija u kojoj treba se raspravljati o svemu onome što je važno i što je interes građana i društva u cjelini je svakako Narodna skupština.

"Svakako očekujem da ćemo u Narodnoj skupštini imati rasprave o raznim temama, uključujući i formiranje, odnosno neformiranje vlasti na razini BiH i smatram da je to neophodno", rekla je Cvijanović.

Ona je naglasila da ne vidi nikakvu dobit ili dobrobit koja bi iz ovoga mogla proisteći za bilo koga u BiH, jer je to samo kontraproduktivno i dodatno iscrpljuje zemlju koja je već sama od sebe iscrpljena raznim političkim igrama, mešetarenjima stranaca, kao i raznim neuspjelim pokušajima da se dođe do nekog dogovora.

Kopirati
Drag cursor here to close