Zbog 'Srpske časti'

Čubrilović tvrdi: U parlamentu RS-a nisu bili naoružani ljudi

Tvrdi da nije u pitanju ''nikakva vojna formacija, naoružani ljudi, niti osobe s kriminalnim dosjeom".
Vijesti / Politika | 18. 01. 2018. u 14:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Nedjeljko Čubrilović / Foto: www.rtrs.tv

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Nedeljko Čubrilović tvrdi da je nazočnost u zgradi parlamenta RS-a nekih pripadnika udruženja ''Srpska čast'' previše ispolitizirano.

Oni su, kaže, 10. prosinca 2017. bili gosti druge organizacije, kojoj je uredno odobrena nazočnost i ima pravo na korištenje prostorija entitetskog parlamenta.

Tvrdi da nije u pitanju ''nikakva vojna formacija, naoružani ljudi, niti osobe s kriminalnim dosjeom".

''Tih nekoliko predstavnika 'Srpske časti', koji su bili gosti drugog udruženja, nije bilo u uniformama, niti su to ljudi, kojima bi se, danas da su se prijavili, trebalo da zabrani boravak u Narodnoj skupštini RS-a'', tvrdi Čubrilović u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Rekao je i da se nekom tko je sudjelovao u krađi i odslužio kaznu ne može zabraniti da uđe u Narodnu skupštinu.

S druge strane, opozicija u Narodnoj skupštini RS-a tvrdi da je njima bilo zabranjeno da uđu u malu dvoranu skupštine, a dozvoljeno je da tu borave pripadnici ''Srpske časti''.

''Nemamo ništa protiv da se dozvoli da je koriste članovi 'Veterana', ali su uz njih došli momci iz 'Srpske časti', koji nisu registrirani, i bili su pod drugim obilježjima. Nemam ništa ni protiv njih, ali u Skupštini RS-a treba da postoji pravilnik kako se koriste prostorije Narodne skupštine RS-a'', rekao je zamjenik šefa kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić.

Potpredsjednik entitetskog parlamenta Nenad Stevandić je kazao da niko od tih predstavnika “Srpske časti”, koji su boravili u parlamentu, nije pozivao na nasilje, već da su skinute neke fotografije s interneta, kako bi se ispolitizirala cijela priča.

''Ako je netko osuđen zbog krađe automobila ili nekog prekršaja, to je njegova privatna stvar'', zaključio je Stevandić.

Kopirati
Drag cursor here to close