Predsjednik NSRS

Čubrilović: 1. ožujak nije dan koji će Srpska obilježavati

Čubrilović je ponovio da je jasan stav Srpske i njenih dužnosnika da 1. ožujak ne može biti datum koji Republika Srpska obilježava imajući u vidu što je i do čega je sve taj datum doveo.
Vijesti / Politika | 28. 02. 2021. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da Srpska neće i ne može obilježavati 1. ožujak i da njen potpredsjednik Ramiz Salkić svojim izjavama samo "potpaljuje vatru i muti vodu".

Čubrilović je ponovio da je jasan stav Srpske i njenih dužnosnika da 1. ožujak ne može biti datum koji Republika Srpska obilježava imajući u vidu što je i do čega je sve taj datum doveo.

On je u izjavi Srni ocijenio kako u najmanju ruku nije korektna priča bošnjačkih dužnosnika da se taj dan obilježava na prostoru Srpske.

''Potpredsjednik Srpske /Ramiz Salkić/ koji godinama živi od Republike Srpske, prima plaću od građana Srpske, njenih poreznih obveznika, ne doprinosi stabilizaciji neophodnoj na ovim prostorima na način kako se ponaša prema njoj'', rekao je Čubrilović.

Također, dodao je, ne doprinosi mirnom rješavanju problema kojih evidentno ima, ali je nagčlasio da su dijalog, razgovor i kompromis nešto što je svima potrebno u BiH, dok Saklić "potpaljuje vatru i muti vodu".

''Nije dobro da na taj način pristupamo, čak i kada je u pitanju obilježavanje praznika. Poznato je da BiH nije mogla mogla da donese zakon o praznicima i prema tome praznike obilježavaju svi na onaj način kako ih doživljavaju. Za nas je, bez obzira na službene stavove, 9. januar praznik kojeg će Srpska uvijek obilježavati, a neće nikakav 1. ožujak'', - naglasio je Čubrilović.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić je prisustvujući u Banjaluci obilježavanju 1. ožujka rekao da se ovaj praznik treba obilježavati u svakom gradu, te pozvao na novi pristup i promjene u budućnosti koje će omogućiti opstanak i dodatni povratak Bošnjaka za koje je rekao da su "diskriminisani u Srpskoj".

Kopirati
Drag cursor here to close