Burno jutro u RS

Crnadak: Nismo bili obaviješteni o sankcijama Nikoli Špiriću

''MUP RS je dao putovnicu Keljmendiju. Vjerojatno bi i Pablu Escobaru dali putovnicu da je živ'', ustvrdio je Crnadak dodajući kako je to veliki šamar RS-u.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2018. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je da to ministarstvo nije imao informacije da će zastupniku SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Nikoli Špiriću i njegovoj obitelji biti uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država. 



''I ja sam za to čuo sinoć. Koliko sam vidio iz medija, radi se o jednoj aktivnosti koja je provedena po posebnom američkom zakonu, koji oni koriste kada se radi o osobama upletenim u ekstremne slučajeve korupcije. Tu odluku je potpisao američki državni tajnik Mike Pompeo'', rekao je Crnadak u izjavi novinarima u Banja Luci. 

Kazao je da je MUPRS uradio negativnu stvar, jer je izdao putovnicu BiH Elvisu Keljmendiju. 

''Strašno negativne reakcije su u međunarodnim krugovima. Poštujući institucije i BiH i RS nije nitko ništa iskazivao službeno, ali u neslužbenim krugovima se čuje da je RS time dobila jedan veliki šamar. Vjerojatno bi i Pablu Escobaru dali putovnicu da je živ'', ustvrdio je. 

Pozvao je predsjednika RS-a Milorada Dodika da javno odgovori da li vrh RS stoji iza takvih poteza MUPRS-a i da li podržava da Keljmendi nosi putovnicu BiH, izdanu u Policijskoj upravi Zvornik. 

Negirao je da je on službenim automobilom dovezao odbornika PDP-a Draška Stanivukovića u Čelinac, gdje se prije dva dana dogodio incident tijekom polaganja kamena temljeca za lokalni most te vratio u Banja Luku. 

Crnadak je rekao da nisu točne izjave koje tim povodom iznio ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač. 

''Veoma je opasno za RS da ima ministra unutarnjih poslova koji laže. Takav profil osobe nikada ne bi smio biti ministar'', ustvrdio je Crnadak. 

Tvrdi da je Lukač "jučer prijetio djeci, koja se bave određenim aktivizmom" te ga pozvao da to ne radi. 

''U Čelincu sam bio da posjetim dvoje djece koje su maltretirali Lukačevi ljudi i osiguranje Milorada Dodika i držali ih satima'', ustvrdio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close