Ministar vanjskih poslova BiH

Crnadak: Formiranje vojske tzv. Kosova jedna od najvećih prijetnji miru

Očigledno je, kaže, da se Priština odlučila za ovaj potez, ohrabrena nedostatkom odlučne reakcije međunarodne zajednice, nakon njihove ''sulude odluke'' o uvođenju carina od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.
Vijesti / Politika | 14. 12. 2018. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Formiranje vojske tzv. Kosova jedna je od najvećih prijetnji miru i dugoročnoj stabilnosti u regiji od završetka ratova na ovim prostorima'', rekao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Očigledno je, kaže, da se Priština odlučila za ovaj potez, ohrabrena nedostatkom odlučne reakcije međunarodne zajednice, nakon njihove ''sulude odluke'' o uvođenju carina od 100 posto na proizvode iz Srbije i BiH.

''BiH je opredjeljena za dobrosusjedske odnose i razvoj međusobnog povjerenja i nadamo se da će mir ipak biti sačuvan, te da će ova nova eskalacija kršenja međunarodnih sporazuma od Prištine biti osuđena i označena kao ozbiljan problem'', rekao je Crnadak.

Kaže da su takvi jednostrani potezi ''veoma opasni i snažno unazađuju odnose u regiji, jer se radi o kršenju brojnih međunarodnih obaveza, koje su prištinske vlasti preuzele posljednjih godina''.

Kopirati
Drag cursor here to close